RRB NTPC 2020

RRB NTPC 2020 Exam Memory Based Questions: Check General Science (GS) Biology/Physics/Chemistry Questions with Answers

RRB NTPC 2020 Exam Memory Based Questions: RRB NTPC 2020 Exam has been commenced from 28th December 2020. Today, the exam was conducted for the RRB Non-Technical Popular Categories (NTPC) 35208 Graduate & Under-Graduate Posts in two shifts. RRB NTPC 2020 Exam will be conducted for around 23 lakh Candidates in Phase-1, i.e., from 28th December 2020 to 13th January 2021.

In this article, we are going to share the important memory based General Awareness, General Science (GS) section (Biology/Physics/Chemistry) Questions as per the feedback received by the candidates who have appeared for RRB NTPC 2020 Online Exam. Candidates are advised to definitely cover these questions for scoring high marks in the Exam. Let’s have a look at the Important Questions that are being covered in the RRB NTPC 2020 Exam:

RRB NTPC 2020 Exam Memory Based Questions: Check General Science (GS) Biology/Physics/Chemistry Questions with Answers

1. The Chemical Formula of Lime Water:

Answer: Ca(OH)2

2. Who discovered cell?

Answer: Robert Hooke

Check RRB NTPC 2020 Exam 7 Last Minute Preparation Tips

Join whatsapp for latest update

3. Which organ secretes Bile Juice?

Online Teacher Transfer Apply 2022 : शिक्षकों के लिए ऑनलाइन ट्रांसफर प्रक्रिया एजुकेशन पोर्टल पर हुई शुरू ऐसे करें , ऑनलाइन ट्रांसफर आवेदन,ये शिक्षक नहीं कर सकेंगे अप्लाई(Opens in a new browser tab)

Join telegram

अगर आप को डिजिटल एजुकेशन पोर्टल द्वारा दी गई जानकारी अच्छी लगी हो तो कृपया इसे अधिक से अधिक शिक्षकों के साथ शेयर करने का कष्ट करें|

Follow us on google news - digital education portal
Follow Us On Google News – Digital Education Portal
Digital education portal

हमारे द्वारा प्रकाशित समस्त प्रकार के रोजगार एवं अन्य खबरें संबंधित विभाग की वेबसाइट से प्राप्त की जाती है। कृपया किसी प्रकार के रोजगार या खबर की सत्यता की जांच के लिए संबंधित विभाग की वेबसाइट विजिट करें | अपना मोबाइल नंबर या अन्य कोई व्यक्तिगत जानकारी किसी को भी शेयर न करे ! किसी भी रोजगार के लिए व्यक्तिगत जानकारी नहीं मांगी जाती हैं ! डिजिटल एजुकेशन पोर्टल किसी भी खबर या रोजगार के लिए जवाबदेह नहीं होगा

Team Digital Education Portal

Answer: Liver

4. Color of Fertilizer revolution in India:

Answer: Grey Revolution

Check RRB NTPC 2020 Admit Card & Exam Updates

5. The Chemical Formula of Hard Water:

Answer: H2O

6. Unit of Electric Current:

Answer: Ampere

Check Detailed RRB NTPC 2020 Exam Pattern & Syllabus

7. Double Helix Model of DNA was given by:

Answer: Francis Creek & James Watson

8. pH of lemon:

Answer: A lemon is an acidic fruit with a pH ranging from 2 to 3.

Check RRB NTPC 2020 Eligibility Criteria

9. Gas leaked in Bhopal Gas Tragedy:

Answer: Methyl Isocyanate

10. Tear Gas Chemical Name:

Answer: 2-chlorobenzalmalononitrile

11. Who is the Head of DRDO Head?

Answer: Satheesh Reddy, Head of the Defence Research and Development Organisation (DRDO)

12. Which country developed first COVID-19 Vaccine?

Answer: Russia – ‘Sputnik V’

शैक्षणिक समाचारों एवं

Follow Us on Telegram
@digitaleducationportal
@govtnaukary

सरकारी नौकरी की ताजा

Follow Us on Facebook
@digitaleducationportal @10th12thPassGovenmentJobIndia

Show More

Leave a Reply

Back to top button
Close

Adblock Detected

Please Close Adblocker to show content